Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Citromsav 0,5 kg

Ár:
790 Ft (622 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Vízben jól oldódó, gyenge szerves sav, mely szobahőmérsékleten fehér kristályok formájában fordul elő. Szabad állapotban, továbbá kálium- és kalcium sóinak alakjában számos savanyú gyümölcsben megtalálható különböző koncentrációban. (A citrom esetében 6-7% citromsav tartalomról beszélhetünk.) Kristályos állapotban elsőként Scheele svéd gyógyszerész állította elő a XVIII. század második felében. Eredetileg félig érett citrom levéből gyártották, manapság inkább szintézis útján állítják elő ipari méretekben. Nem toxikus, hiszen annak az energiatermelő anyagcsere folyamatnak a köztes terméke, melyet citromsav-ciklusnak is nevezünk, és amely minden olyan élő sejtet jellemez, amely oxigént használ a sejtlégzés folyamatában.
Alkalmazási területei: tisztítás, élelmiszeripari felhasználás (természetes tartósítószer), a citromsav és sói kozmetikai és gyógyszeripari alapanyagok.
A citromsav kiváló vízkőoldó, és sok szempontból jobb mint az ecet. Ez a természetes gyenge sav minden fajta felület (fém, csempe, mûanyag, stb.) vízkõtelenítésére alkalmas. Kitisztíthatjuk vele a kávé- és teafõzõket is, és utána nem marad az ecetéhez hasonló savanyú szag a készülékben. A citromsav jól oldódik vízben, vizes oldata folttisztításra és fehérítésre is használható.

TIPP: Edények, mosogató- és mosdótálca valamint vécékagyló tisztításához szórjon kevés citromsavat egy vizes szivacsra vagy súrolóra, és cseppentsen hozzá pár csepp mosogatószert. Ezzel súrolja a tisztítani kívánt felületeket. A citromsav oldani fogja a vízkövet, a mosogatószer pedig eltávolítja a zsíros szennyezõdéseket.

Az ecet mellett/helyett ez az anyag vízben oldva és szórófejes flakonba téve ügyesen veszi fel a harcot a vízkővel, rozsdával. Makacs vízkő ellen töményen vesse be és hagyja állni pár percig a vízzel pépesített citromsavat a felületen, majd öblítse!

A citromsav kiválóan alkalmas háztartási készülékek (kávé- és teafőzők, egyéb kisgépek) vízkőmentesítésére. Ellentétben az ilyen célra a kereskedelemben kapható szerekkel, nem mérgező, könnyen elöblíthető, és közönséges élelmiszerboltban vagy gyógyszertárakban az előbbiek árának töredékéért beszerezhető. A hasonló célra használt ecetnél  is sokkal alkalmasabb, mert az utóbbi íze és szaga hosszan megmarad a kitisztított készülékekben.

- A vízkő mennyiségétől függően vízben oldjon fel citromsavat, és szivaccsal törölje át a felületet vagy szórófejes flakonba
Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés